Neix CONSUMES, la confederació de consumidors en què conflueix l'experiència més gran d'Espanya en la defensa dels drets dels consumidors i usuaris.

Amb l'objectiu d'impulsar a nivell estatal les polítiques de defensa de les persones consumidores
Neix CONSUMES, la confederació de consumidors en què conflueix l'experiència més gran d'Espanya en la defensa dels drets dels consumidors i usuaris
.


Barcelona, 26 de març de 2023


Dimarts passat 23 de maig, a la seu el Consell Econòmic i Social de Galícia va tenir lloc l'acte de constitució de ConsumES organització de consumidors i usuaris d'àmbit estatal integrada per sis de les organitzacions de consumidors autonòmiques amb més presència institucional, territorial i mediàtica de lEstat.
Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Unió de Consumidors de Galícia, Unió de Consumidors d'Euskadi, Unió de Consumidors de Catalunya -UCC, Unió de Consumidors de Castella i Lleó i Unió de Consumidors de Cantàbria sumen una llarga experiència en la defensa de les persones consumidores i usuàries del nostre país i una trajectòria que data de l'inici del moviment consumerista espanyol.


Les sis associacions i federacions que conformen la nova organització consideren que calia introduir a l'escenari nacional una alternativa a la limitada activitat en el desenvolupament de polítiques i actuacions centrades en les persones consumidores, en particular les dirigides al foment de la seva educació, formació i defensa a l'àmbit institucional. De la mateixa manera, les entitats integrants de ConsumES comparteixen la necessitat de dotar-se de mecanismes propis d'organitzacions de consumidors d'àmbit estatal i que els permetran desenvolupar actuacions en l'àmbit polític, legislatiu i jurisdiccional difícils d'abordar des de l'àmbit territorial autonòmic propi de cadascuna.


Col·laboració, interlocució, participació i internacionalització són alguns dels pilars de l‟estratègia d‟actuació d‟una organització que considera la necessitat d‟abordar la transversalitat que el món del consum ha adquirit al llarg dels anys en l‟àmbit nacional i internacional.
Per enfrontar aquests reptes i desafiaments, ConsumES ha apostat per un equip amb sobrada trajectòria i experiència, conformat per Vicente Inglada Alcaide (secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana) que ostentarà la presidència; Miguel López Crespo (secretari general d'Unió de Consumidors de Galícia) a la vicepresidència; Ana Alzaga Menaza (secretària general de la Unió de Consumidors d'Euskadi) a la secretaria; Salvador Domínguez Rodríguez (president d'Unió de Consumidors de Catalunya) a càrrec de la tresoreria; Prudenci Prieto Cardo (president d'Unió de Consumidors de Castella i Lleó) i Juan José Maestro Gallardo (president d'Unió de Consumidors de Cantàbria), tots dos a les vocalies.


Per a més informació:


info@consumes.es
618 80 39 16. Vicente Inglada. President ConsumES
649 44 58 26. Salvador Domínguez. Tresorer ConsumES
689 89 47 50. Oriol Roa. Director UCC.