Apunts

AVÍS: Ja us podeu descarregar els elements comunicatius de la campanya del Dia Mundial del Consumidor 2023

Enguany, la campanya impulsada per l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social té el lema Serveis Públics Municipals de Consum a l’abast de tothom i incidirà en la importància que els materials de difusió que utilitzen els serveis públics municipals de consum siguin accessibles, facilitant que estiguin a l'abast de tothom. Per això la campanya utilitza sistemes de lectura fàcil i adapta les formes de comunicació a les necessitats dels col·lectius amb capacitats cognitives i funcionals diverses.

Jornada tècnica "L’accessibilitat universal en la compra de productes, la contractació de serveis i en la gestió de les reclamacions de consum"

Bon dia,

Per a totes les tècniques i tècnics de la Xarxa Local de Consum, amb les que ahir no vàrem poder coincidir a la Jornada de Mataró, us fem arribar l'enllaç al web de la Jornada, des d'on podreu descarregar els materials d'algunes de les intervencions que es varen fer durant el matí.

Exposició Consum Conscient

Consum Conscient és una exposició itinerant de la Diputació de Barcelona que s'acaba d'inaugurar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat al Parc Esportiu del Llobregat, av. Del Baix Llobregat, s/n. de Cornellà de Llobregat.

Nou guió radiofònic: Campanya del Dia Mundial del Consumidor 2022: serveis bancaris

Hem incorporat un nou guió radiofònic elaborat per l'equip de tècnics del nostre servei que intervenen en els mitjans de comunicació i que trobareu en l'apartat del menú situat a la part dreta superior de la pàgina de la comunitat virtual. 

El guió explica la campanya del Dia Mundial del Consumidor 2022 de la XLC. Aquest any s'ha escollit la temàtica dels serveis bancaris.                                               

AVÍS: Ja us podeu descarregar els recursos comunicatius de la campanya del Dia del Consumidor 2022

Aquest any la campanya commemorativa del Dia Mundial del Consumidor de la XLC té per lema "Serveis bancaris: coneix els teus drets", i com de costum, està adreçada a la ciutadania.

Avís: Ja us podeu descarregar els elements comunicatius de la campanya del Dia del Consumidor 2021

Aquest any la campanya commemorativa del Dia Mundial del Consumidor de la XLC té per lema "Evita fraus en les compres a Internet", i com de costum, està adreçada a la ciutadania.

Per què em truquen per telèfon si estic a la Llista Robinson?

Aquesta és una consulta recurrent dels consumidors en els serveis públics de consum. Aquest article de EROSKI CONSUMER aclareix per què una empresa pot trucar per promocionar els seus productes o serveis encara que el consumidor estigui apuntat a les llistes d'exclusió publicitària, i què es pot fer per solucionar-ho.

Guia del Ministerio de Consumo sobre que hem de tenir en compte a l’hora de comprar una mascareta

El Ministerio de Consumo ha publicat la guía "Que debes tener en cuenta al comprar una mascarilla".

Aquesta guia defineix els diferents tipus de mascaretes que hi ha al mercat, ens assessora sobre quina és la més adequada a la nostra situació i ens indica com podem identificar-les segons el seu etiquetatge i com fer-ne un ús adequat.

Recomanació (UE) 2020/648, de 13 de maig, relativa als bons oferts als consumidors com a alternativa a el reemborsament de viatges combinats i serveis de transport cancel·lats en el context de la pandèmia de COVID- 19

La Recomanació es refereix als bons que els transportistes o els organitzadors poden proposar als passatgers o viatgers com a alternativa a el reemborsament de diners, a condició que el passatger o viatger els accepti de forma voluntària.

Les cancel·lacions de vols aniran a la via administrativa

Recollim en aquesta entrada la notícia que publica La Vanguardia en la seva edició de 28 d’abril. El diari informa que el Govern d’Espanya prepara una modificació legal perquè les reclamacions dels consumidors a les aerolínies es dirimeixin per la via administrativa en lloc de a través dels jutjats mercantils, tal com passa ara i derivar-los a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).