General

AVÍS: Ja us podeu descarregar els elements comunicatius de la campanya del Dia Mundial del Consumidor 2023

Enguany, la campanya impulsada per l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social té el lema Serveis Públics Municipals de Consum a l’abast de tothom i incidirà en la importància que els materials de difusió que utilitzen els serveis públics municipals de consum siguin accessibles, facilitant que estiguin a l'abast de tothom. Per això la campanya utilitza sistemes de lectura fàcil i adapta les formes de comunicació a les necessitats dels col·lectius amb capacitats cognitives i funcionals diverses.

Exposició Consum Conscient

Consum Conscient és una exposició itinerant de la Diputació de Barcelona que s'acaba d'inaugurar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat al Parc Esportiu del Llobregat, av. Del Baix Llobregat, s/n. de Cornellà de Llobregat.

Nou guió radiofònic: Campanya del Dia Mundial del Consumidor 2022: serveis bancaris

Hem incorporat un nou guió radiofònic elaborat per l'equip de tècnics del nostre servei que intervenen en els mitjans de comunicació i que trobareu en l'apartat del menú situat a la part dreta superior de la pàgina de la comunitat virtual. 

El guió explica la campanya del Dia Mundial del Consumidor 2022 de la XLC. Aquest any s'ha escollit la temàtica dels serveis bancaris.                                               

AVÍS: Ja us podeu descarregar els recursos comunicatius de la campanya del Dia del Consumidor 2022

Aquest any la campanya commemorativa del Dia Mundial del Consumidor de la XLC té per lema "Serveis bancaris: coneix els teus drets", i com de costum, està adreçada a la ciutadania.

Avís: Ja us podeu descarregar els elements comunicatius de la campanya del Dia del Consumidor 2021

Aquest any la campanya commemorativa del Dia Mundial del Consumidor de la XLC té per lema "Evita fraus en les compres a Internet", i com de costum, està adreçada a la ciutadania.

Per què em truquen per telèfon si estic a la Llista Robinson?

Aquesta és una consulta recurrent dels consumidors en els serveis públics de consum. Aquest article de EROSKI CONSUMER aclareix per què una empresa pot trucar per promocionar els seus productes o serveis encara que el consumidor estigui apuntat a les llistes d'exclusió publicitària, i què es pot fer per solucionar-ho.

Les cancel·lacions de vols aniran a la via administrativa

Recollim en aquesta entrada la notícia que publica La Vanguardia en la seva edició de 28 d’abril. El diari informa que el Govern d’Espanya prepara una modificació legal perquè les reclamacions dels consumidors a les aerolínies es dirimeixin per la via administrativa en lloc de a través dels jutjats mercantils, tal com passa ara i derivar-los a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

Actualització de la política de privacitat

Demà entra en plena aplicació el Reglament europeu de protecció de dades (RGPD). Per aquest motiu, hem actualitzat la part que fa referència a la política de privacitat a l'avís legal de la comunitat.