Reclamació de despeses hipotecàries

Si la vostra hipoteca va ser constituïda entre el 19 de juliol de 1984 i el maig de 2019, estem en termini per fer la reclamació, de la devolució per part de l’entitat financera, de les despeses generades i dels interessos meritats.

Les despeses hipotecàries són les derivades de la constitució d’un préstec hipotecari i les clàusules de les despeses incloses en aquest, poden considerar-se abusives si han estat preses unilateralment per part de l’entitat financera, sense haver estat negociades amb el consumidor, i s’incompleixen amb el requisit de “bona fe i just equilibri entre drets i obligacions de les parts” fent que totes les despeses vagin a càrrec del prestatari.

El primer pas per a reclamar la devolució de les despeses, és presentar la reclamació com a consumidor a l’entitat financera. Els Serveis Públics de Consum poden informar i assessorar en aquesta reclamació extrajudicial. Si amb aquesta no s’obté resposta o el resultat no és favorables, caldrà presentar-la per la via judicial.

Estem dins de termini per a poder reclamar aquestes despeses de les hipoteques constituïdes des del 19 de juliol de 1984 al maig de 2019, encara que el préstec hipotecari ja estigui cancel·lat, així com dels interessos meritats.

Les despeses que poden ser reclamades pel consumidor prestatari són les següents:

  • Despeses de notaria: 50% les ha de pagar l’entitat financera i el 50% el consumidor
  • Despeses de taxació: 100 % les ha de pagar l’entitat financera
  • Despeses del registre de la propietat: 100 % les ha de pagar l’entitat financera
  • Despeses de gestoria: 100 % les ha de pagar l’entitat financera

Encara que la reclamació extrajudicial ja s’hagi presentat amb anterioritat a l’entitat financera, convé tornar a presentar-la ja que ha canviat el panorama jurídic en els darrers mesos, essent més favorable si cal arribar a la via judicial.

1
Etiquetes:
hipoteques
1
Categories:
General